ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ASOMATOS MYTILENE LESVOS

WELCOME TO ASOMATOS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΣΩΜΑΤΟΥ

ΑΣΩΜΑΤΟΣ

ΑΣΩΜΑΤΟΣ

Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΩΜΑΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΛΙΘΡΩΣΤΟΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ ΚΑΙ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΤΟΥ. ΕΔΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ,ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΦΑΝΤΑ, ΜΑΡΜΑΡΙΝΑ ΓΟΥΔΙΑ , ΕΡΓΟΧΕΙΡΑ. ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Η ΚΑΛΑΘΟΠΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗ.
ΟΑΣΗ ΔΡΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ - ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΜΟΛΙΣ 4 χλμ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΑΓΙΑΣΟΥ- ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ - ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΙ "ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ" ΜΕ ΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΑΚΙ ΤΑ ΠΕΥΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΘΥΣΚΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ. ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΓΙΑ ΠΙΚ-ΝΙΚ Η ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΟΥΖΟ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΔΑΚΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΚΕΙ.ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Κ.Π.Ε) ΑΣΩΜΑΤΟΥ , ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α' ΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΗΓΗ : ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ " ΣΕΛ:20

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 2011

Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 2011 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΣΩΜΑΤΟ ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 24 ΜΑΙΟΥ 2011

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ !!!!!

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΛΑΜΠΡΟΤΡΙΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Σήμερα γιορτάζουν οι: Άγιος Ραφαήλ, Αγία Ειρήνη και Άγιος Νικόλαος







ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΡΔΟΓΙΑΝΝΗ


ΠΗΓΗ :ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ

Αγιος Ραφαήλ 1410-2008, Το Μεγάλο Χρονικό !

Η συγκλονιστική ιστορία ενός πολύ ξεχωριστού ανθρώπου που έζησε στα πιο ζοφερά χρόνια του γένους των Ελλήνων.

Κορυφαία προσωπικότητα με μοναδικά προσόντα,έζησε τις τελευταίες δεκαετίες του Βυζαντίου.Μόρφωση κορυφαία για την εποχή. Δύναμη ψυχής πέρα από τα ανθρώπινα όρια.

Βίωσε την Πτώση της Κωνσταντινούπολης και τους μετέπειτα διωγμούς.

Αγίασε με την παρουσία του και το μετέπειτα μαρτύριο του, την Ελλάδα, την Λέσβο , τον Λόφο των Καρυών και την Ορθοδοξία απανταχού στον κόσμο.

Μαρτύρησε για την δόξα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, έντεκα χρόνια μετά την πτώση της Πόλης.

Μια δεύτερη σταύρωση και ένας νέος Γολγοθάς γράφτηκε ανήμερα το Πάσχα του 1463 , επάνω στον Ιερό Λόφο των Καρυών. Πρωταγωνιστής στον πόνο του μαρτυρίου ο Ηγούμενος Ραφαηλ.

Νίκησε τον χρόνο και τον θάνατο και έδωσε νέα ελπίδα στην πίστη των Ορθοδόξων Χριστιανών. Ειναι το μέγιστο δώρο του θεού στην Ορθοδοξία.

Ο πατέρας του ονομαζόταν Διονύσιος και η μητέρα του ήταν ευσεβής Χριστιανή. Γεννήθηκε στους Μύλους Ιθάκης ( σημερινό Περαχώρι ) στις 4 Μαρτίου 1410 οπότε οι γονείς του απέκτησαν ένα αγοράκι, τον μετέπειτα άγιο Ραφαήλ. Απο μικρός ήταν πολύ ζωηρός και δυνατός,αν και πέρασε μια σοβαρή αρρώστια, σύμφωνα με όσα είπε η ίδια η μητέρα του σε ενύπνιο της Μαρίας Τσολάκη.

Γεώργιος Λασκαρίδης η Λάσκαρης το όνομα του σαν λαϊκός και μέχρι να εγκαταλήψει την κοσμική ζωή. Πριν γίνει κληρικός ,σπούδασε Ιατρική,φιλοσοφία και Ελληνικά γράμματα στον Μυστρά ενώ μετά σταδιοδρόμησε στον βυζαντινό στρατό και έφθασε μάλιστα σε υψηλό βαθμό. 500 χρόνια, αργότερα σε πολλές εμφανίσεις του φοράει και στολή στρατιωτικού, εκτός απο αυτή του ιερωμένου.

Απο το 1959 ξεκίνησαν να καταγράφονται καθημερινά Θαύματα που επιτελούνται απο την Χάρη των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.

500 χρόνια μετά ο Μέγας Βασιλεύς Ιησούς Χρηστός, επέτρεψε στον Αγιο Ραφαήλ να ανοίξει διάπλατα την Χρονοπύλη των Καρυών και να περάσει στον χωρόχρονο των θνητών ανθρώπων.

Μαζί του , τουλάχιστον είκοσι και πλέον Μάρτυρες και λαϊκοί που μαρτύρησαν η έζησαν με παραδειγματική Πίστη την ζωή τους, περνούν στον κόσμο των ανθρώπων και ομιλούν με κοινούς θνητούς.

Η Χάρη του Αγίου Ραφαήλ δεν έμεινε μόνο στον Λόφο των Καρυών, διότι η ανάγκη της παρουσίας Του είναι παγκόσμια. Αμέτρητα θαύματα καταγράφονται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το ιστορικό αυτό γεγονός είναι μοναδικό στην ιστορία των Χριστιανών μετά την έλευση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.Δυστυχώς ελάχιστα έχει ερευνηθεί και αναλυθεί επιστημονικά το όλο χρονικό των αποκαλύψεων αν και υπάρχει σωρεία ένορκων μαρτυρικών καταθέσεων πέραν των θαυματουργικών ανακαλύψεων σε θρησκευτικό και αρχαιολογικό επίπεδο.Με την κατάλληλη προσπάθεια θα μπορούσε εύκολα να δοθεί η πραγματικά παγκόσμια διάσταση που αναλογεί σε αυτά τα γεγονότα.

Εαν όλα αυτά είχαν συμβεί στην Ιταλία του 1960, ο Πάππας θα ειχε μεταφέρει το Βατικανό... στον Μοναστήρι των Καρυών.

Εάν είχε συμβεί στην Αμερική θα ξόδευαν εκκατομύρια για να προβάλλουν αυτά τα γεγονότα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εδώ στην χώρα της Ορθοδοξίας οι πρωταγωνιστές του 1960 μέχρι το 1974 που έπαυσε να λειτουργεί η επιτροπή της Ιεράς Μονής ,υπέφεραν τα πάνδεινα για να μαθευτεί η ιστορία και να εδραιωθεί το Μοναστήρι.

Ευτυχώς που υπάρχουν οι συνεχείς προσπάθειες της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ Γουμενενίσσης στο Κιλκίς, και έχουμε σήμερα έγκυρη ιστορικά πληροφόρηση για τα όσα συνέβησαν και κυρίως για αυτά που τώρα συμβαίνουν.

Συγκριτικά με το μέγεθος και την αξία της αποκάλυψης, ελάχιστα έγιναν τα τελευταία 45 χρόνια στην Ελλάδα για να μάθει ο κόσμος τα όσα συνέβησαν τότε και συνεχίζουν να συμβαίνουν καθημερινά.

Ο απλός πιστός όλα αυτά τα χρόνια, με οτι μπορούσε να διαθέσει, έδωσε και δίνει την οικονομική δύναμη εκεί που νόμιζε σωστό για να γίνουν έργα και ενέργειες, ώστε να διαδοθεί σωστά και τεκμηριωμένα αυτό το Μέγα Ιστορικό. Τέλος πάντων μιλάμε για το πλέον σημαντικό μεταφυσικό ( καταγγεγραμένο με ένορκες μαρτυρίες και αποδείξεις ) γεγονός στην Παγκόσμια Ιστορία. Ειναι η ιστορία που λύνει μια για πάντα, τεκμηριωμένα το μέγα ερώτημα της μετά θάνατο ζωής ( τουλάχιστον)

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2011

by LesvosNews.net
Βίντεο από την περιφορά του Επιταφίου στον Ασώματο Λέσβου συνοδεία μουσικής
by LesvosNews.net
Στον Ασώματο Λέσβου η περιφορά του Επιταφίου συνοδεύτηκε και φέτος από παραδοσιακά όργανα που παίζουν μουσική. Η μουσική ορχήστρα είναι από την Αγιάσο Λέσβου.




Βίντεο Γιώργος Παπαδόπουλος

ΒΡΑΒΕΙΑ ΦΡΑΝΤΖΗ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΦΑ

Αναγνώστες

Περιπατητική διαδρομή -ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΑΣΩΜΑΤΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2011 ΣΤΟΝ ΑΣΩΜΑΤΟ

by LesvosNews.net Βίντεο από την περιφορά του Επιταφίου στον Ασώματο Λέσβου συνοδεία μουσικής by LesvosNews.net Στον Ασώματο Λέσβου η περιφορά του Επιταφίου συνοδεύτηκε και φέτος από παραδοσιακά όργανα που παίζουν μουσική. Η μουσική ορχήστρα είναι από την Αγιάσο Λέσβου.
Βίντεο Γιώργος Παπαδόπουλος

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ ΛΕΣΒΟY ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΛΕΣΒΟΥ
ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΡΔΟΓΙΑΝΝΗ.

visits since Jan 27, 2010

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΣΩΜΑΤΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΣΩΜΑΤΟΥ-ΠΑΛΙΑ ΣΠΙΤΙΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΣΩΜΑΤΟ

Στον Ασώματο αυτήν τη στιγμή λειτουργούν τέσσερα εργαστήρια ξυλογλυπτικής.
1.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑ
2.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΕΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗ
3.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΥΚΟΜΙΤΕΛΛΗ
4.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΗΜΝΙΩΤΗ

1.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑ ΤΗΛ:22520-22015
2.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΕΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗ ΤΗΛ:22520 -22233
3.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΚΟΜΙΤΕΛΛΗ ΤΗΛ:22520-22440
6977316062

ΕΓΓΛΕΖΙΤΣΑ

ΤΑ ΞΥΛΑ

na_zeis_i_Mytilin mas

ΝΥΦΚΑΤΟΣ(ΛΕΣΒΟΣ)

ΕΣΥ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΣΤΑ ΣΕΝΤΟΝΑΚΙΑ

ΑΣΩΜΑΤΟΣ 2-2-2012