ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ASOMATOS MYTILENE LESVOS

WELCOME TO ASOMATOS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΣΩΜΑΤΟΥ

ΑΣΩΜΑΤΟΣ

ΑΣΩΜΑΤΟΣ

Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΩΜΑΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΛΙΘΡΩΣΤΟΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ ΚΑΙ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΤΟΥ. ΕΔΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ,ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΦΑΝΤΑ, ΜΑΡΜΑΡΙΝΑ ΓΟΥΔΙΑ , ΕΡΓΟΧΕΙΡΑ. ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Η ΚΑΛΑΘΟΠΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗ.
ΟΑΣΗ ΔΡΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ - ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΜΟΛΙΣ 4 χλμ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΑΓΙΑΣΟΥ- ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ - ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΙ "ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ" ΜΕ ΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΑΚΙ ΤΑ ΠΕΥΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΘΥΣΚΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ. ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΓΙΑ ΠΙΚ-ΝΙΚ Η ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΟΥΖΟ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΔΑΚΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΚΕΙ.ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Κ.Π.Ε) ΑΣΩΜΑΤΟΥ , ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α' ΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΗΓΗ : ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ " ΣΕΛ:20

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΓΑΪΔΟΥΡΟΔΡΟΜΙΕΣΚΑΙ ΤΣΟΥΒΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΩΜΑΤΟΥ "Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ" ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΓΑΪΔΟΥΡΟΔΡΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥΒΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΪΟΥ 2010
ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00 μ.μ
ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΑΣΩΜΑΤΟΥ

ΤΑ ΕΠΑΘΛΑ ΕΙΝΑΙ:

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΪΔΟΥΡΟΔΡΟΜΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΑΝΑΒΑΤΗ 50 ΕΥΡΩ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΓΑΙΔΑΡΟ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΠΙΤΟΥΡΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΟΥΒΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ
Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΘΑ ΛΑΒΕΙ 30 ΕΥΡΩ

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΚΟΜΙΤΕΛΛΗΣ ΕΝΑΣ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΑΣΩΜΑΤΙΑΝΟΥ.
ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟΝ ΑΣΩΜΑΤΟ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΛ :22520-22440 - 6977316062
e-mail :giosiko@yahoo.com
http://sikomitelisart.blogspot.com

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΩΜΑΤΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΩΜΑΤΟΥ "Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ"

ΣΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ,ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΥΜΜΑΧΟ.ΕΝΑΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΠΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΩΜΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΧΕΙ ΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΟΝΤΕΛΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΜΙΚΑ.ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΟΙΚΗΜΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΗΣ "ΠΑΛΟΥΓΟΥΣ"ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΣΤΕΓΗ.ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΔΡΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ,ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ.ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΜΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ,ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ,ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΟΝΟ:"ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ..."
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΩΜΑΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΣΕΙ ΤΟ 1996 ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ. ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΚΟΜΑΤΙΑ ΑΚΟΜΑ.ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 5€. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 6972382416 - ΝΙΚΟΣ

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

Στην όμορφη δασική διαδρομή , που ξεκινάει από το δρόμο Αχλαδερής- Πολιχνίτου, στο χωριό Βασιλικά , στο πευκοδάσος, υπάρχουν οι καταρράκτες της Πέσσας!!



Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2010

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΝΕΑ ΑΡΧΗ...



ΝΕΑ ΑΡΧΗ...
Συγκίνηση, χαρά, ανακούφιση, ελπίδα...
Όλα αυτά τα συναισθήματα με πλημμυρίζουν αγαπητοί μου συχωριανοί. Μετά από ένα διάστημα σιγής του συλλόγου μας, μια ηλιαχτίδα άρχισε να αχνοφαίνεται μέσα
στο σκοτάδι.
Κάθε χειμώνας πιο δύσκολος από τον προηγούμενο και πιο εύκολος από αυτόν που ακολουθεί και για εμάς που ζούμε εδώ αλλά και για εσάς που είστε χιλιόμετρα μακριά. Ξέρω ότι περιμένετε με αγωνία το καλοκαίρι για να έρθετε στον ευλογημένο τόπο σας, λίγες μέρες ξεγνοιασιάς κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα και σε γνώριμα μονοπάτια που ζήσατε σαν παιδιά και μεγαλώσατε.
Και η πιο ωραία στιγμή; Μα φυσικά το γλέντι του συλλόγου μας. Μια βραδιά ξεφαντώματος που την καρτερούμε σαν την Ανάσταση μία φορά τον χρόνο για να μας κρατάει συντροφιά όλο το χειμώνα μέχρι να έρθει ο καιρός για την επόμενη συνάντηση μας.
Μα και αργότερα σαν περάσουν οι μέρες και φεύγετε για τις πόλεις ο λογισμός σας πάντα γυρνάει εδώ. Θέλετε να μαθαίνετε νέα γιατί όπως και να το κάνουμε είστε Ασωματιανοί, εδώ είναι οι ρίζες σας! Το περιοδικό μας, λοιπόν προσπαθεί να αποτελέσει την γέφυρα που θα σας συνδέει με το μικρό μας χωριό και θα είστε και εσείς παρών. Μπορεί όχι με το σώμα σας αλλά με τη ψυχή σας.
Αν και τα μέσα μας - ιδιαίτερα σε ανθρώπινο δυναμικό - είναι μηδαμινά, η αγάπη μας γι' αυτή τη προσπάθεια και η εμμονή μας είναι τεράστια. Ευχόμαστε ο μόχθος μας να καρποφορήσει. Σας περιμένουμε όλους δίπλα μας. . ..


Η πρόεδρος του Π.Σ.Α
Λουκία Κορδογιάννη

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2010



ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 2010

ΒΡΑΒΕΙΑ ΦΡΑΝΤΖΗ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΦΑ

Αναγνώστες

Περιπατητική διαδρομή -ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΑΣΩΜΑΤΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2011 ΣΤΟΝ ΑΣΩΜΑΤΟ

by LesvosNews.net Βίντεο από την περιφορά του Επιταφίου στον Ασώματο Λέσβου συνοδεία μουσικής by LesvosNews.net Στον Ασώματο Λέσβου η περιφορά του Επιταφίου συνοδεύτηκε και φέτος από παραδοσιακά όργανα που παίζουν μουσική. Η μουσική ορχήστρα είναι από την Αγιάσο Λέσβου.
Βίντεο Γιώργος Παπαδόπουλος

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ ΛΕΣΒΟY ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΛΕΣΒΟΥ
ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΡΔΟΓΙΑΝΝΗ.

visits since Jan 27, 2010

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΣΩΜΑΤΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΣΩΜΑΤΟΥ-ΠΑΛΙΑ ΣΠΙΤΙΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΣΩΜΑΤΟ

Στον Ασώματο αυτήν τη στιγμή λειτουργούν τέσσερα εργαστήρια ξυλογλυπτικής.
1.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑ
2.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΕΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗ
3.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΥΚΟΜΙΤΕΛΛΗ
4.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΗΜΝΙΩΤΗ

1.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑ ΤΗΛ:22520-22015
2.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΕΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗ ΤΗΛ:22520 -22233
3.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΚΟΜΙΤΕΛΛΗ ΤΗΛ:22520-22440
6977316062

ΕΓΓΛΕΖΙΤΣΑ

ΤΑ ΞΥΛΑ

na_zeis_i_Mytilin mas

ΝΥΦΚΑΤΟΣ(ΛΕΣΒΟΣ)

ΕΣΥ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΣΤΑ ΣΕΝΤΟΝΑΚΙΑ

ΑΣΩΜΑΤΟΣ 2-2-2012